«Hem evolucionat; és un disc més concret, amb més cançó i més simplicitat. Hem concretat idees i conceptes». Amb aquestes paraules defineix Jordi Portabella, vocalista de Puput, el nou treball del conjunt manresà, que aquesta setmana encara la recta final de la gravació i que, tal com van anunciar ahir, veurà la llum el gener de l'any que ve. Després dels dos anteriors discos, Puput (2013) i Upupa Epops (2015), la banda ha decidit fer un pas més, ara, al costat del segell discogràfic independent Hidden Track Records, impulsat per Louise Sansom i Ferran Palau, d'Anímic.

«Ens han vingut a buscar, i hem acceptat molt contents, perquè tenen una filosofia musical i de gestió que s'acosta molt a nosaltres, i ens hi sentim a gust. S'ho han muntat tot ells, i recullen un seguit de grups desemparats, que no tenim segell i que ens hem de buscar la vida. Et donen un cop de mà perquè sigui més fàcil arribar a més gent», comenta Portabella.

Pel que fa al so, si fins ara s'havien encarregat ells mateixos de tot el procés de gravació i mescla dels seus treballs, aquesta vegada han decidit incorporar una visió externa, amb dos coproductors: el mateix Ferran Palau i Jordi Matas (El petit de cal Eril), que s'encarregaran de les mescles.

«És com deixar la criatura en mans d'algú altre. Sempre hem tingut molt clar com volíem sonar, però no s'havien donat les circumstàncies de trobar persones en qui tinguéssim total confiança. A vegades necessites una visió exterior i diferent sobre el que tu fas, i això et dóna un plus. Quan acabem la gravació entregarem el material, i a veure què en surt», explica Portabella, que assegura que hi ha «ganes» i «ànims» de continuar el projecte de cara al futur. De moment, Puput avançarà un primer senzill a la tardor, i per a l'any que ve hi ha prevista la gira de presentació del treball.