Convivència i cant coral. Segurament, aquestes són les dues paraules que defineixen millor el Festival Catalunya Centre, que des de fa 38 anys reuneix a Castellbell i el Vilar i a Puig-reig les millors corals d'arreu del món. Fruit de la col·laboració de la Capella de Música Burés i la Polifònica de Puig-reig, l'esdeveniment s'ha convertit en tot un clàssic, i exerceix com a punt de trobada entre persones de cultures llunyanes i molt diferents.

Des dels inicis, la celebració del festival implica una gran mobilització popular a Castellbell i el Vilar, i és tradició que els dies que dura la cita els cantaires s'allotgin a les cases dels veïns, molts d'ells membres de la Capella.

En aquest context, al llarg dels anys han sorgit diverses històries d'amor interculturals entre membres dels diferents conjunts vocals que han participat al Catalunya Centre. Amb el temps, les parelles s'han consolidat i han acabat tenint fills i formant famílies. És el cas de Jordi Jané i la veneçolana Tatiana López, que va venir al festival l'any 2006, i de Meritxell Ainsua i el filipí Stanley Angeles, que va ser a l'edició de l'any 1995. El seu amor va néixer entre cants, viatges, sopars i concerts.