El pintor berguedà Joan Ferrer (1935) s'instal·la a partir d'avui dissabte al Konvent de Cal Rosal per elaborar l'obra Un minut o dos de silenci, en un procés que el públic podrà visitar i seguir en directe fins al proper 26 d'agost. L'acte inaugural tindrà lloc a les 19 h, amb l'actuació del Quartet Ausa, que acompanyarà l'artista en el gest de trencar el llenç per donar el tret de sortida del projecte.

La mostra Joan Ferrer S'exposa vol donar a l'espectador l'oportunitat de conèixer el procés de creació d'una obra pictòrica. Una iniciativa que enregistrarà i documentarà el fotògraf Jordi Plana. Ferrer també s'apropiarà espais del centre cultural, ubicat a l'antiga colònia, com el forn i la capella.

El treball de Joan Ferrer serà una exposició en si mateixa, i la feina de Plana s'anirà projectant durant les estones en les quals el pintor descansi. Tant en l'obertura com en la cloenda, Konvent cuina elaborarà una proposta basada en un concepte de Toni Massanés.

Durant l'estada de Joan Ferrer, se celebraran altres concerts: Metrinova V2 (29 de juliol), Carles Viarnés (6 d'agost), Trilitrate (9 d'agost), Oreka Tx amb Harkaitz Martínez de San Vicente i Javier Olaizola (12 d'agost), Celeste Alías i Núria Andorrà (13 d'agost) i Anur i Nään (19 d'agost).