El cantautor igualadí Quico Tretze (1979) oferirà avui un concert gratuït a les Piscines de Casserres acompanyat pel també igualadí Marc Mateu (Red Pèrill) al piano i sintetitzador, i per la bagenca Núria Galvañ al violoncel.

El músic i poeta portarà al Berguedà les cançons del seu primer treball, Perdut e Amat (2015), i del nou, Cançons que m'agrada cantar, un disc de versions que ha adaptat al català. Entre elles, Falling Slowly, que Glen Hansard i Marketa Irglova van fer per a la pel·lícula Once (2007) i que va guanyar l'Oscar el 2008 a la millor cançó original. Quico Tretze l'ha traduït com Caient lentament, i la va interpretar amb Glen Hansard en un concert al Casino l'Aliança el març passat.

Diplomat en Enginyeria Industrial i Tècnic de so (d'estudi i de directe), Quico Tretze va publicar el 2010 el seu primer recull de poesia, Emocions Cícliques (Editorial Sallida). A banda de la seva carrera en solitari forma part com a baixista de formacions de rock i blues com Black Kiss Superstar i Steve Smyth & The Outlaws. També acompanya amb la guitarra la cantautora de música familiar Laly BeGood.

Quico Tretze navega entre els aires folk de regust americà i la tradició mediterrània. Diuen les bones llengües que sentir-lo és viatjar des de Glen Hansard, Damien Rice, Leonard Cohen... fins a Tom Waits, amb un lleuger record de Lluís Llach i Adrià Puntí.