El programa de concerts oberts al públic de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona s'inicia avui amb la vetllada inaugural que tindrà lloc al Teatre Comarcal de Solsona, a partir de les 22 h. Els professors Seon-hee Myong (piano), Sergey Ostrovsky (violí), Barbara Buntrock (viola) i Peter Thiemann (violocel) interpretaran un repertori format pel Quartet amb piano en la menor, de Gustav Mahler, i dues peces de Franz Schubert, la Sonata Arpeggione en la menor i el Trio en mi bemoll major op. 100. L'entrada té un preu de 15 euros, i és gratuïta per als menors de 18 anys.

L'Acadèmia es posa en marxa avui dimecres amb una doble línia de formació per a músics de nivell i de celebració de concerts en diferents poblacions de la Catalunya Central. Fins al 21 d'agost, 72 alumnes rebran classes en una iniciativa pedagògica que dirigeix Peter Thiemann.

Pel que fa al programa de concerts, se n'han programat 24 durant 12 dies en 11 municipis de les comarques del Solsonès, el Bages, el Moianès, l'Alt Urgell, el Segrià i el Baix Llobregat.