Per setè any consecutiu, l'escenari del Kursaal de Manresa va acollir dijous al vespre una nova edició de la gala de circ. La cita, organitzada per l'entitat manresana La Crica, ja s'ha convertit en una tradició d'inici de la festa major, i sempre aconsegueix una bona acollida entre el públic. Enguany, s'estrenava el presentador, Sabanni, que malgrat tenir un paper discret, va ficar-se de seguida el públic a la butxaca amb petits gags i trucs de màgia.

Sabanni va anar donant pas als diferents artistes, que van protagonitzar números clàssics força ben aconseguits. El transcurs de la gala no es va caracteritzar pel conegut eslògan del món del circ, «més difícil encara»; en lloc d'això, va incloure exercicis correctes, curiositats i algun esglai, sempre va arrencar sonors aplaudiments per part d'un públic entregat i còmplice. La baixa d'última hora de l'artista Luis Toto Niño als malabars va provocar que el to de l'espectacle fos força més homogeni en el tipus de números presentats, tot i la seva diversitat.

No obstant això, no és fàcil trobar any rere any una mostra de circ com la d'aquesta cita: per a alguns artistes, es tractava d'un exercici d'evolució i treball; per a d'altres, era la primera vegada que es presentaven en públic. Un dels números més sorprenents el va progatonitzar Yldor Llach amb la seva bicicleta acrobàtica.