El teatre Kursaal de Manresa ha donat a conèixer aquest dimecres al vespre en un acte obert al públic la programació de la nova temporada de tardor. En total, l'equipament manresà ha programat 62 espectacles de diferents gèneres, entre els quals hi ha l'estrena de les propostes musicals de Santi Arisa, que amb motiu dels seus 70 anys ha creat l'espectacle '1r Testament vital' i també el nou muntatge del compositor català Carles Cases, 'L'esperit dels Obama'. Altres concerts destacats seran els de Blaumut, els Amics de les Arts i Guillem Roma. En l'apartat de teatre, el Kursaal acollirà per primer cop "un gran actor espanyol", segons ha detallat el gerent de l'equipament, Jordi Basomba, i serà José Sacristan amb l'obra 'Muñeca de Porcelana'. D'altra banda, el teatre continua amb l'aposta pels musicals i del 26 al 29 d'octubre ha programat set funcions de 'Priscilla, el Musical'.

Amb la participació d'alguns dels artistes que aquesta temporada es podran veure al Kursaal, l'equipament manresà ha volgut desgranar aquest dimecres al vespre a la sala gran del teatre els detalls de la programació de tardor, que arrenca aquest dijous 7 de setembre amb l'espectacle '4 minuts, 12 segons' i s'allargarà fins el 4 de gener amb la representació del 'Trencanous'. En total, el teatre ha programat més de seixanta espectacles de diferents arts escèniques.

Segons ha explicat a l'ACN el gerent del Kursaal, Jordi Basomba, la programació d'aquesta nova temporada "segueix un esquema similar al d'altres temporades amb espectacles de diferents gèneres". Basomba ha recordat que el Kursaal està emparat sota el paraigües de l'empresa pública Manresana d'Equipaments Escènics que, a banda de les dues sales del teatre Kursaal, també compta amb el Teatre Conservatori i l'Espai Plana de l'Om.

Pel que fa als espectacles de teatre, algunes de les propostes destacades seran 'Art' (11 i 12 de novembre), 'La Treva' (23 i 24 de setembre) o 'In Memoriam' (14 i 15 d'octubre). A més, també s'han programat espectacles que han triomfat a les sales alternatives de Barcelona com són 'Fairfly' o 'Les dones sàvies'. D'altra banda, Basomba ha detallat que s'han programat dos espectacles al Conservatori que són 'Un obús al cor' i 'Rhümia'.

Basomba també ha celebrat que "per primer cop un gran actor espanyol vindrà al Kursaal". Serà el 10 de desembre amb 'Muñeca de Porcelana', interpretat per José Sacristan.

En l'apartat de música, el teatre acollirà l'estrena de dos projectes musicals. D'una banda, el muntatge per homenatjar els 70 anys de Santi Arisa on es reconeixerà la seva vida dedicada a la música. De l'altra, Carles Cases portarà al Kursaal 'L'esperit dels Obama', un repertori associat a la música religiosa occidental acompanyat de l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48 i diferents solistes i músics de luxe. A més, el Kursaal també acollirà concerts de grups com Blaumut, els Amics de les Arts o Guillem Roma.

Pel que fa a la dansa, el Kursaal acollirà la Producció Nacional de Dansa que el Mercat de les Flors portarà a diferents teatres municipals del país. De fet, Basomba ha dit que aquesta era una reclamació que les sales de fora de Barcelona feia temps que demanaven. Quant als espectacles pels més menuts, l'equipament ha programat dos concerts de Dàmaris Gelabert.

Seguint amb la seva aposta per programar musicals, el Kursaal portarà enguany l'espectacle 'Priscilla'. Basomba ha explicat que "no tots els teatres poden portar musicals perquè són produccions que tenen un cost molt elevat i perquè siguin rendibles s'han de vendre entre 2.500 o 3.000 entrades". El gerent del teatre ha dit que volen continuar jugant a la lliga dels musicals i, per això, considera important que "el públic ens faci confiança i vingui".

En el primer semestre de l'any el Kursaal va superar els 48.000 espectadors i l'ocupació dels espectacles va ser del 78%, entre les més altes dels deu anys d'història del teatre. De fet, Basomba ha dit que des de fa tres o quatre anys l'equipament "es mou al voltant dels 80.000 espectadors l'any i amb una ocupació d'entre el 75 i el 78%". Basomba es mostra satisfets amb aquestes xifres que, segons ha dit, han situat el Kursaal com un "referent" entre els teatres municipals de Catalunya.