Hany Abu-Assad és un director palestí que enlluernà els cinèfils més exigents amb les magnífiques Paradise Now i Omar, que indagaven el polvorí etern de l'Orient Mitjà amb una mirada tan incisiva i compromesa com heterodoxa, allunyant-se dels paràmetres més maniqueus i retòrics. Aquest creador notori ha fet, però, un gir radical en els darrers anys i ha desembarcat a Hollywood. El seu primer títol americà (un thriller anomenat The Courier) passà fa un lustre sense pena ni glòria i ara estrena La montaña entre nosotros, inspirada en una novel·la reeixida de Charles Martin.

Els protagonistes són l'Alex, una periodista a punt de casar-se, i Ben, un cirurgià, que es veuen obligats per una tempesta de neu a compartir un vol en una avioneta. Un accident fa, però, que hagin de sobreviure en una de les zones més agrestes dels Estats Units. El film combina el cinema d'aventures, tot respectant el patró del subgènere de supervivències, i el melodrama romàntic. Mira aquí el tràiler de la pel·lícula.

Hany Abu-Assad, molt lluny creativament del seus títols prestigiosos, ha bastit una epopeia tan sòlida com previsible. Les seves principals cartes són una agilitat narrativa, amb el protagonisme expressiu dels escenaris naturals, i la química perfecta de la seva esplèndida parella central, que aporta les dosis adequades de magnetisme perquè l'espectador s'enganxi amb la seva història apassionada. L'excel·lent Kate Winslet (l'heroïna del mític Titanic) i el potent Idris Elba (vist recentment a La Torre Oscura) ens ofereixen un recital interpretatiu i són els principals responsables que pugi la temperatura artística en aquesta odissea sentimental, que deriva cap als territoris més tous.

Es pot veure a Bages Centre i Mont-Àgora.