L'escriptor solsoní Raül Garrigasait serà divendres a la biblioteca Carles Morató de la capital solsonina per comentar la seva novel·la Els estranys (Edicions de 1984) amb els seus lectors. Hi participaran els clubs de lectura de narrativa, de dones i de gent gran, que han treballat la seva obra. L'acte, però, és obert a tothom i començarà a les 7 de la tarda.

La trobada entre lectors i autor és una iniciativa emmarcada en el programa «De capçalera», impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes i la col·laboració de l'Institut Català de les Dones.

Traductor i editor de la col·lecció de clàssics grecs i llatins de la Fundació Bernat Metge, Garrigasait va debutar en la literatura amb aquesta novel·la, ambientada en la Solsona de la primera guerra Carlina, i guardonada amb Premi Llibreter 2017. El gener es va presentar a la ciutat Els estranys amb un saló de les Homilies d'Organyà ple a vessar, i Garrigasait ha estat l'autor de capçalera de la biblioteca Carles Morató durant el 2017. La traducció en castellà de la novel·la de Garrigasait ja es pot trobar al mercat editada per Entre Ambos.