Les historiadores manresanes Conxita Parcerisas i Lluïsa Font van posar en marxa el 2009 el web Manresanes que han fet història per crear un espai que donés visiblitat «a dones conegudes i desconegudes, a vegades figures anònimes, que tenen una trajectòria que mereix ser explicada», subratllaven les autores en un reportatge d'aquest diari sobre la web premiada. I és que la seva feina a la xarxa -amb una seixantena d'entrades- va ser guardonada ahir amb el Premi Regió7 de Comunicació, inclòs en els premis Lacetània, convocat i dotat amb 200 euros per aquest diari, per «la valuosa tasca de reivindicació del paper de les dones en la societat» i per oferir, alhora, «un fons documental valuós per a estudiants i ciutadans interessats en Manresa».

?El Premi Antoni Esteve, dotat amb 1.500 euros per la família Esteve i convocat pel Centre d'Estudis del Bages i Òmnium Bages-Moianès, el va rebre el treball Textos montserratins inèdits, de Josep Batlle Costa; Adrià Mas Craviotto va obtenir una menció honorífica per La menestralia manresana medieval.

?El Premi Pare Ignasi Puig i Simon, convocat i dotat per l'Ajuntament amb 1.500 euros, es va atorgar a Glòria Ballús, doctora en Musicologia, pel projecte de treball: La música a l'entorn de sant Ignasi de Loiola i de la Companyia de Jesús a la ciutat de Manresa. Materials per al seu estudi.

?El Premi Revista Dovella Treball de Recerca per a Joves, convocat pel Centre d'Estudis del Bages i dotat amb 250 euros per als autors i subscripció per dos anys a la revista Dovella per al professor tutor, va ser per al treball Manresa en temps de guerra, de Gemma Ribalta Rosell, i professor tutor Pere Gasol Pujol, de l'institut Lluís de Peguera, de Manresa; Arnau Ballesteros Vilarasau, del Pius Font i Quer, amb el professor tutor Josep Pla Huerta, va rebre una menció honorífica per Immigració a Manresa: percepció i realitat.