La llibreria Papasseit de Manresa (c/ Barcelona, 25) estrena l'any amb un homenatge al poeta Màrius Torres. L'encarregat de glossar la figura de Torres, avui, a les 7 de la tarda, serà el professor manresà Josep Camprubí Servitja.

El 29 de desembre passat es commemorava el 75è aniversari de la mort de Torres (Lleida, 1919-Sant Quirze Safaja, 1942) i també el 2017 es van complir 70 anys de la publicació pòstuma de l'autor lleidatà a Mèxic, a càrrec del seu amic escriptor i editor Joan Sales. En motiu d'aquesta efemèride, la Papasseit proposa una aproximació al lirisme del poeta en una xerrada que s'estructura al voltant d'una doble metàfora: la vida com a viatge, la vida com a combat.

Camprubí, que el 2010 va coordinar una mostra d'homenatge al poeta a la Plana, presentarà la poesia de Màrius Torres en diàleg amb la pintura de Montserrat Gudiol (1933-2015). Dues obres intemporals per parlar dels darrers set anys del poeta que viu, poema a poema, a contrapèl de la mort: Torres va morir als 32 anys al sanatori de Puig d'Olena.