El grup de música mestissa La Raíz treu el pròxim 2 de febrer el disc 'Nos volveremos a ver', gravat en directe al Palacio de Deportes de Vistalegre (Madrid) davant 10.000 persones el passat mes d'octubre.

El nou disc va ser anunciat amb motiu del comunicat a les xarxes socials amb el qual avançaven que aquest 2018 seria l'any de la seva darrera gira i el comiat indefinit de la banda. Format a Gandia (Safor) per una vintena de músics d'arreu del món, el grup posarà punt final a més de 12 anys de treball amb un doble CD i DVD de més de dues hores de duració, que recull el directe amb què tancaven una exitosa gira del disc 'Entre poetas y presos'.

El grup valencià va col•locar aquest treball entre els 30 àlbums més venuts a les botigues a la llista Promusicae durant les 13 primeres setmanes del llançament. Les xifres de vendes van anar acompanyades d'una molt bona rebuda de la crítica i també d’una gran acollida del videoclip del primer single 'Rueda la corona', amb més quatre milions de reproduccions.

En un comunicat del passat 14 de desembre, La Raíz manifestava que el comiat és una decisió "molt meditada i consensuada des de fa un temps" i que desconeixen quin serà el camí després de l'aturada.

"Són 12 anys de treball sense descans, i conduir un tren que va tan ràpid que ens ha fet descuidar algunes coses que volem atendre abans que aquest tren mani sobre nosaltres", comunicaven als seus seguidors.

La banda afegia que a nivell intern està "en el millor dels estats" sense cap picabaralla "i en això podem dir obertament que ens sentim els millors. En tot el que fem hi ha amor, respecte i consens. Som igual de amics que el 2006. Ens abraçàvem amb bogeria el dia en què vam començar i ens vam abraçar amb bogeria el dia en què hem decidit donar-li un respir a aquest tren, perquè sabem que, quan sigui el moment, ens ajudareu a posar-lo en marxa de nou".

Segons s'informa al web de La Raíz, el pròxim concerts de comiat serà el 9 de març a Castelló de la Plana. Pel moment, tenen confirmades cites a Girona, Jérez de la Frontera, Càceres, Alacant, al festival Viña-Rock de Villarrobledo (Albacete), Calvià, Xàbia, Granada i Pamplona.