Ara fa un any, a Manresa es van col·locar 21 plaques Stolpersteine en record dels deportats manresans a camps de concentració nazis. Ho va fer el seu creador, l'artista alemany Gunter Demnig. Ja llavors era previst que Àngel Sánchez López, Rossend Labara Andrés i Fèlix Labara Pena (pare i fill) també tinguessin la seva. I serà avui quan Manresa col·loqui tres llambordes més davant dels seus domicilis. Un homenatge a tres manresans que van sobreviure a l'infern del camp de concentració de Mauthausen.

L'acte coincideix amb el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, que se celebra cada any el 27 de gener, i tindrà la participació dels alumnes dels instituts Lluís de Peguera i Pius Font i Quer, que enguany viatjaran als camps de Mauthausen i Güsen.

La commemoració s'iniciarà a les 11 del matí amb un recorregut que faran els estudiants resseguint algunes de les llambordes que es van instal·lar el gener del 2017, acompanyats de Jordi Pons, professor, historiador i membre de l'Associació Memòria i Història de Manresa, que farà una semblança de cada deportat. La seva recerca ha portat a localitzar 29 manresans deportats.

L'homenatge continuarà a les 12.30 h quan es col·loqui la placa stolpersteine del deportat Àngel Sànchez López al carrer de Folch i Torres, 18; i a les 13 h serà el torn de les dels deportats Rossend Labara Andrés i Fèlix Labara Pena, pare i fill, al car-rer del Bruc, 41. A continuació, a la plaça de Sant Domènec, davant la placa col·lectiva dels noms de tots els deportats que es va inaugurar ara fa un any, se celebrarà un acte amb els familiars i les autoritats, i a més hi haurà lectura de textos i una actuació musical.