La vida i l'obra de la periodista i escriptora Montserrat Roig (1946-1991) protagonitza una exposició que es pot veure fins al 30 d'abril al centre cultural El Born de Barcelona, que es complementa amb un cicle de xerrades en el qual hi haurà una sessió dedicada a Els catalans als camps nazis amb la presència de la historiadora manresana Rosa Toran, Arnau Pons i Xavier Antich. Moderada per Xavier Pla, la taula rodona tindrà lloc el dia 14 de febrer a les 19 h.

Roig va emprendre els anys 70 la tasca ingent de donar veu als catalans que havien patit el confinament als camps de concentració del Tercer Reich. L'obra resultant va sortir publicada el 1977 dedicada a l'escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella, que va ser ingressat a Mauthausen. L'exposició, que es pot visitar gratuïtament al Born, parla d'aquest episodi de la prolífica trajectòria de Roig, que també va destacar en el camp del reportatge periodístic i la novel·la.

Paral·lelament, El Born ha preparat un cicle de xerrades durant els mesos que dura la mostra. La primera tindrà lloc dimecres amb el títol 1977, un any clau, una taula rodona moderada per Manuel Guerrero en la qual participaran Pilar Aymerich, Carme Molinero i Roger Sempere, fill de Montser-rat Roig. El programa es pot consultar al web d'El Born.