El món cultural manresà va perdre divendres al vespre la figura d'Isidre Sala Pascual, a l'edat de 76 anys, una persona profundament vinculada al Grup Sardanista Dintre el Bosc. El funeral en la seva memòria tindrà lloc aquest diumenge, a les 12 h, a la Sala Montserrat de Fontanova.

La Colla Sardanista Dintre el Bosc es va crear el 1951, i Isidre Sala s'hi va incorporar com a dansaire a principis dels anys 60. El col·lectiu va aturar la seva activitat durant la dècada dels 70 i el 1981 es va fer un retrobament d'antics dansaires que va aplegar molta gent. Fins el punt que es va decidir reprendre l'activitat com a entitat registrada. Aleshores, va néixer el Grup Sardanista Dintre el Bosc, i Isidre Sala en va ser el primer president.

En l'actualitat, Sala continuava formant part de la junta directiva. En la passada edició de la Fira Mediterrània, va rebre un homenatge juntament amb altres fundadors del certamen, al qual hi va assistir Lluís Puig, aleshores conseller de Cultura i avui exiliat a Brussel·les. Fa tres setmanes, Pascual va patir un problema físic del qual no se n'ha pogut recuperar.