L'art efímer clavarà arrels el proper cap de setmana en locals, carrers i places del nucli antic de la ciutat de Manresa. A més de la ja anunciada celebració del 4t Festival Jardins de Llum, que tindrà lloc dimarts, es crea un nou certamen de títol i característiques similars -Ponts de llum- que se celebrarà aquest cap de setmana al sector del carrer Sobrerroca i l'antiga fàbrica de l'Anònima.

Els Jardins de Llum proposen cada any, la vigília del dia central de la festa major d'hivern, un itinerari urbà que acull diverses instal·lacions basades en la llum i l'aigua. Tal com va avançar Regió7 dies enrere, l'organització va escollir mitja dotzena de projectes entre els 9 que es van presentar a la convocatòria, i un dels triats va ser Sons de llum, d'Instrònics i Escola Diocesana de Navàs.

A més, l'itinerari tindrà l'obra de projectes d'artistes convidats. L'asturià Carlos Coronas presentarà una proposta, Lampyridae, que també anirà a la fira Arco de Madrid. El tàndem guanyador de la darrera edició del festival A Cel Obert, de Tortosa, Meritxell Solé i Jordi Martínez, exhibirà l'obra Canal de llum. Maria Ribera i Nuria Tobias oferiran tres sessions d'un espectacle de dansa. L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona instal·larà Lluminera, que recrearà l'hàbit medieval de recollir les espurnes de les guspires dels llamps per obtenir llum. També hi haurà l'escultura A. M, de Nei Albertí. Del 16 al 25 de febrer es podrà veure l'exposició Jugant amb la llum, a l'Espai Plana de l'Om, de Foto Art Manresa.

D'altra banda, amb la voluntat d'ampliar el projecte, aquest cap de setmana es viurà l'edició inaugural del nou projecte Ponts de llum, on presentaran obres i performances els artistes Gonzalo Martín, Laia Mauri, Úrsula San Cristóbal, Efrén Razkin i Elara Elvira, Nea, Mari Joao Floxo, Inma Bernils, Volga, Monocrom! i els ja esmentats EINA, l'Escola d'Arquitectura i Nei Albertí.

Per als més petits

Els infants també tindran un lloc reservat per a ells en la programació. Diumenge, a les 11.30 h, a l'Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa, la ballarina Laura Bataller i un equip d'artistes i músics impartirà el taller Petits ponts de llum, adreçat a infants de 3 a 6 anys (inscripció gratuïta i prèvia a cultura@ajmanresa.cat).

Les dues iniciatives estan coordinades per la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central i l'Ajuntament de Manresa. Roser Oduber dirigeix Jardins de Llum i Anna Roca, els Ponts de Llum, amb la col·laboració d'Antonio Clavijo, Visual Pal i Marta López. Per la seva banda, Xavier Moreno ha fet dos anuncis -un de curt i un altre de 5 minuts- que es poden visualitzar als webs i les xarxes dels col·lectius organitzadors.