El Museu de Lleida inaugurarà a les 18 hores d'aquest dimecres l'exposició de l'obra de Santiago Sierra retirada de la fira ARCOmadrid 'Presos polítics en l'Espanya contemporània', una mostra que arriba a la institució lleidatana per exprés desig del seu propietari, el periodista i empresari Tatxo Benet, que té la intenció que la peça recorri més ciutats.

L'obra, formada per 24 fotografies en les quals apareixen pixelades imatges del líder d'ERC, Oriol Junqueras, dels joves detinguts per una agressió a dos guàrdies civils a Alsasua (Navarra) o activistes del 15M, podrà visitar-se a la ciutat fins al 22 d'abril.

La galeria de l'artista Santiago Sierra, Helga de Alvear, que va participar aquest dilluns en el muntatge de l'obra al Museu de Lleida ha confirmat l'absència de l'artista en el moment de la inauguració.

Fa uns dies, l'espai va anunciar que Santiago Sierra havia decidit cancel·lar les seves properes aparicions públiques per situar-se "en un plànol discret, per permetre que la peça faci el seu propi recorregut".

Quan Tatxo Benet va fer públic el desig que l'obra s'exposés per primera vegada a Lleida va rebre propostes per part de l'Ajuntament i de la Diputació perquè la instal·lés en alguna de les seves sales.

L'alcalde, Àngel Ros, va proposar una sala del Centre de Producció Audiovisual Magical, seu del Centre Experimental de Cinematografia i Arts Visuals de Catalunya i la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol, una sala de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI).