El Dia Mundial de la Poesia se celebra avui amb diversos actes arreu del país que volen apropar aquesta expressió literària a la ciutadania. Presentacions de llibres, recitals i activitats per als infants se succeeixen al llarg de la setmana en un programa que viu avui el seu punt central.

Manresa s'apunta a la commemoració amb el recital Sabó i ocell, que serà a les 18 h a la sala d'actes de la Biblioteca del Casino. La poetessa local Ariadna Torres (1982) recitarà alguns dels seus versos en una vetllada durant la qual també s'escoltaran poemes de Montserrat Abelló i es llegirà la peça inèdita La poesia, del valencià Marc Granell, que la Institució de les Lletres Catalanes ha escollit enguany com a composició oficial del Dia Mundial a Catalunya.

En el transcurs de la trobada, alumnes del Centre de Normalització Lingüística Montserrat recitaran poesies en diferents llengües d'arreu del món. L'acte tindrà l'acompanyament musical d'un quintet de corda i flauta travessera del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

Ariadna Torres ha participat en els darrers anys en diferents trobades, com el Konvent Paraula (Gironella), Al Ras Petit Festival (Berguedà) i el Saltaterrats del Tocats de Lletra (Manresa). El 2015 va guanyar el premi Literari Grau Miró en la disciplina de haiku, a Barcelona, i recentment ha estat guardonada amb el primer Premi de Poesia Visual de l'organització Niu Poètica, de Parets del Vallès.

El Dia Mundial de la Poesia es commemora en moltes altres poblacions de la Catalunya Central. Més informació dels actes previstos, a l'agenda de la pàgina 35.