El mestre puig-reigenc Josep Pons ha signat avui la renovació del seu contracte com a director musical de la Fundació Gran Teatre del Liceu per a quatre temporades addicionals. El compromís s'amplia així fins a la temporada 2021/22 amb l'objectiu de donar continuïtat al Pla Musical del Liceu.

El director Josep Pons, que es va incorporar a la direcció musical el setembre de 2012, ha estat l'encarregat de dissenyar i implementar el Pla Musical de millora de l'Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, que recentment ha anunciat novetats per a la nova temporada 2018/19. Una d'elles és el projecte La Cambra del Liceu, iniciativa molt desitjada pel mestre que programarà quatre concerts de cambra al Foyer amb l'objectiu d'acostar al públic l'essència de la música tot treballant amb formacions més reduïdes sorgides del Cor i l'Orquestra. La temporada vinent el mestre també liderarà els dos concerts simfònics de la temporada, concebuts a l'entorn de Wagner, i les òperes "Kàtia Kavànoba", "Rodelinda" i l'estrena mundial de "L'enigma di Lea", de Benet Casablancas i Rafael Argullol.

Dijous passat, el Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu va nomenar el manresà Valentí Oviedo com a nou director general de la institució.