L'Escolania de Montserrat visitarà Irlanda per primera vegada en un viatge en què visitarà diverses ciutats irlandeses, entre el 16 i el 20 d'abril, i actuarà conjuntament amb el Cor Palestrina.

Durant l'estada a Limerick, l'Escolania estarà allotjada a l'abadia benedictina de Glenstal i, per tant, els escolans tindran l'ocasió de realitzar un intercanvi cultural amb els alumnes que estudien i resideixen en aquella abadia.

El primer dels concerts tindrà lloc dimarts 17 d'abril a l'església dels Redemptoristes de Limerick, a les 20 h. Aquell mateix matí, els nois de l'Escolania i els seus acompanyants seran rebuts oficialment per l'alcalde de Limerick, Ste-phen Keary. A Dublín, l'Escolania serà acollida per les famílies dels nois del Cor Palestrina, amb qui es farà un intercanvi musical que culminarà en un concert conjunt a la procatedral de Dublín dijous 19 d'abril, a les 20 h. Els dos concerts seran d'entrada lliure.

L'Escolania està formada aquest curs per 54 escolans, dels quals 43 formaran el cor que anirà a Irlanda. Avesada a actuar a l'estranger, l'any passat el cor català va visitar els Estats Units.