L'Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa hostatjarà demà -d'11 a 13 h- la primera trobada del projecte Néixer a Manresa. Memòria, art, pedagogia, que segueix el fil que es va iniciar fa uns mesos amb l'exposició Néixer a Manresa (1930-1960). La iniciativa parteix de la col·laboració ciutadana per treballar el tema que el centre inicia cada temporada, i que és obert a tothom, si bé la primera trobada s'adreça als mestres i al públic infantil i familiar.

Néixer a Manresa és un projecte de recuperació de la memòria del fet de néixer i de la maternitat, que durant el segle es va viure de diferents maneres. Demà, els responsables del museu presentaran els continguts i els objectius generals de la temporada, així com la proposta didàctica sobre els processos de la maternitat i el naixement, en col·laboració amb la UManresa-FUB. En un terreny més pràctic, s'explicarà el treball pedagògic dut a terme a la Casa de naixements Migjorn (Sant Vicenç de Castellet), i es farà una presentació de contes, ombres xineses, racons de joc i altres activitats per a nens i nenes.

El projecte tindrà continuïtat l'11 d'abril (17.30 h) amb un espai de debat i intercanvi d'informació sobre criança i vida, i l'endemà (17 h) es farà la xerrada L'inici de la lactància. Com va ser el vostre inici?, a càrrec de Fem Pit, grup de suport a la lactància materna i a les mares que volen alletar.

El museu celebrarà al llarg del mes diverses trobades amb grups de treball i tothom qui hi vulgui participar pot escriure al correu museu@ajmanresa.cat. El centre també fa una crida per recollir dades sobre cançons i contes per a nadons i famílies, que es poden deixar a l'Espai Memòries o bé gravar-los i enviar-los com a arxiu a memoriadelneixer@gmail.com.