Tres dels set títols que Farell Editors presenta per Sant Jordi tenen a veure amb el món de la gastronomia. La resta de l'oferta del segell de Sant Vicenç de Castellet el completen tres títols que es refereixen a altres interessos primordials del seu catàleg: les herbes remeieres, la cultura popular i el muntanyisme. Àmbits temàtics en els quals la firma que dirigeix Jordi Suades se sent còmode i als quals fa vint anys que s'hi dedica des de la Catalunya Central.

Jaume Fàbrega és un dels grans divulgadors de la gastronomia del país. Farell reedita enguany l'èxit La cuina de pagès i publica un nou títol llaminer: La cuina més exquisida de la Costa Brava. En aquesta obra, el gironí proposa un conjunt de receptes que remeten a la cuina dels tapers, el col·lectiu de treballadors de la indústria del tap tant característic de les terres empordaneses. La unió de mar i muntanya era el tret principal de les menges d'aquella gent.

A Picades. La identitat de la cuina catalana, el xef tarragoní David Solé apunta 182 receptes que inclouen les picades com un element capaç de donar un gust i una textura nova al plat. El recull es remunta a la gastronomia romana i transita per l'edat mitjana, la renaixença, l'inici del segle XX i el temp actual.

La metgessa de Puig-reig Anna Escalé és la coautora de la guia terapèutica de les plantes remeieres que publica juntament amb Pau Cardellach. El llibre exposa la medicina tradicional com un complement de la convencional i aplega fins a seixanta plantes que es poden trobar arreu del país que tenen propietats medicinals. Seguint l'índex, es pot trobar una planta per a cada malaltia o patiment, des de l'ansietat i la diabetis fins a l'insomni, un refredat o el colesterol.

Montserrat és una font inesgotable per als senderistes i amants de la natura. Albert Masó proposa setze excursions per tal de descobrir un grapat de cims i miradors que converteixen la visita al massís en una experiència inoblidable.

En el camp de les llegendes, Farell publica també un parell de llibres. D'una banda, Llegendes de l'Anoia, de l'igualadí Gener Aymamí: l'obra aplega històries que la narració oral ha anat transmetent de generació en generació en bona part dels 33 municipis de la comarcal. Per la seva part, Barcelona màgica fa un ampli inventari de l'imaginari de les llegendes de la capital catalana. Un recorregut on les pedres, els carrers, els sants i altres elements ajuden a conèixer millor la ciutat.