Jordi Cussà és un valor segur d'Edicions de l'Albí, i per aquest Sant Jordi hi haurà als taulells la seva darrera novel·la, El Ciclop, concebuda com la segona part de La serp setze anys després de la publicació d'aquest títol. L'autor berguedà va escriure l'obra fa una dècada, però les vicissituds editorials no van voler que sortís publicada fins fa uns mesos.

«He fet un al·legat contra la religió», va explicar Cussà a aquest diari per presentar la novel·la. El text ressegueix la vida d'una família des de la Badalona del segle IV fins al segle XIII, i és la segona part d'una trilogia per a la qual la cloenda encara està en procés d'elaboració.

Un altre llibre de prosa de l'Albí és Postals presents per a una mare absent, en el qual l'autor manresà Pep Garcia fa un homenatge a la seva mare, que va patir Alzheimer. Les postals que al·ludeix al títol són els retalls d'experiències que la convivència amb la malaltia van provocar al fill, qui els recull en forma literària per donar testimoni dels dies viscuts.

El merolenc Ramon Cabra és l'autor de Cartes a la meva Dolors. Vint anys de postguerra en una colònia tèxtil del Llobregat, una peça autobiogràfica on s'expressa la mirada d'un nen que després va ser un jove i va fer de la colònia textil el seu món. Un univers en el qual, malgrat totes les penúries de la guerra, va ser ple d'instants feliços.