Annie, el musical ha robat el cor de centenars de sallentins aquest cap de setmana. El projecte, que va néixer de l'Escola Municipal de Música i que va créixer demanant la implicació d'actors i cantants de la població, s'ha representat el cap de setmana després d'un any de feina i d'assajos setmanals. Però la culminació del projecte ha portat satisfacció als seus impulsors, segons confessava ahir la directora del centre educatiu i una de les responsables de portar a terme l'obra, Ruth Matamala.

Inicialment, la realització del musical es va pensar «com un plus de l'escola» per «fer una activitat extra per garantir la permanència dels alumnes al centre i per veure que la música va més enllà de l'aprenentatge en una aula», explica Matamala. Però les expectatives s'han acomplert abastament i la representació ha estat un èxit de públic: 1.000 localitats venudes en una població de poc més de 7.000 habitants.

Per tal de posar en marxa el muntatge es va fer un càsting, a partir del qual el projecte va començar a fer-se realitat. La mateixa directora, la professora Pili Monrós i una jove amb experiència en el món teatral i de dansa, Berta Portabella, van formar un equip multidisciplinari que els ha permès arribar fins a la representació de l'obra.

Calia el nou teatre, perquè els escenaris de Sallent fins a l'estrena de la Fàbrica Vella no eren els adequats. I amb la sala a punt, la il·lusió dels participants va vèncer totes les pors. Matamala explicava ahir que el musical s'ha pogut fer, també, perquè, a part dels actors, hi ha hagut la col·laboració de les famílies, dels membre que han fet els vestits, dels que van buscar quin era el tipus de pentinat que havien de dur.

Per últim, l'Ajuntament també ha fet de paraigua perquè la recaptació era insuficient.