La igualtat de gènere és la temàtica de la cantata Unes colònies d'aventura, que es va interpretar dissabte a l'auditori de Cal Sitjes d'Artés en un acte en el qual es va presentar també la versió en conte -llibre i CD- del projecte. A la trobada, hi van assistir l'alcalde, Ernest Clotet, el conseller de Serveis Socials i Igualtat del Consell Comarcal, Albert Marañón, i els autors Anna Obiols (text), Joan Subirana Subi (il·lustracions) i David Martell (música i cançons).

La cantata s'ha compost pensant en els alumnes de 3r i 4t de primària, amb la voluntat que l'any vinent la puguin treballar i portar a l'escenari. En l'acte de dissabte, després de la presentació, es va interpretar l'obra: Anna Obiols va fer la narració, els nois i noies de l'Escola Municipal de Música d'Artés la van cantar i David Martell va fer l'acompanyament al piano, mentre Subi va dibuixar en directe una escena de la història en unes caixes de cartró.

L'enregistrament el van fer els alumnes de 1r de cant coral de l'escola artesenca -infants de 8 a 10 anys-, amb la direcció de Pilar Canellas. La part instrumental va anar a càrrec de Benjamí Palomar (guitarra elèctrica), Xevi Camp (bateria), Pere Barrera (baix) i David Martell (piano i teclats).