Martin Scorsese ha estat guardonat amb el Premi Princesa d'Astúries de les Arts 2018, segons donarà a conèixer el jurat del guardó, que es reuneix aquest dimecres a les 12.00 hores a Oviedo. A l'edició d'aquest any concorrien 35 candidatures de 21 països.

Aquest és el primer dels vuit guardons internacionals que convoca aquest any la Fundació Princesa d'Astúries, i que compleixen amb aquesta la seva XXXVIII edició.

Els Premis Princesa d'Astúries estan destinats, segons els Estatuts de la Fundació, a guardonar "la tasca científica, tècnica, cultural, social i humanitària realitzada per persones, institucions, grup de persones o d'institucions en l'àmbit internacional". Conforme a aquests principis, el Premi Princesa d'Astúries de les Arts es concedirà a "la tasca de cultiu i perfeccionament de la cinematografia, el teatre, la dansa, la música, la fotografia, la pintura, l'escultura, l'arquitectura i altres manifestacions artístiques".

El jurat està integrat per les següents persones:Bárbara Allende Gil de Biedma, Ouka Leele; Juan Manuel Bonet Planes; María de Corral López-Dóriga; Carlos Fitz-James Stuart Martínez de Irujo, Duque de Alba; Josep María Flotats i Picas; Sergio Gutiérrez Sánchez; José Lladó Fernández-Urrutia; Joan Matabosch Grifoll; Alfredo Pérez de Armiñán y de la Serna; Sandra Rotondo Urcola; Emilio Sagi Álvarez-Rayón; Aitana Sánchez-Gijón de Angelis; Patricia Urquiola Hidalgo; Aarón Zapico; Miguel Zugaza Miranda i José Antonio Caicoya Cores (secretari).