Amb la representació de dues obres del repertori verista - Cavalleria rusticana de Pietro Mascagni i Pagliacci de Ruggero Leoncavallo- a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSC) i el Cor dels Amics de l'Òpera de Sabadell, dirigit per Daniel Gil de Tejada, es tancarà avui (18 h) la temporada del Toc d'Òpera a la Sala Gran del Kursaal. La direcció musical la signa Santiago Serrate i la d'escena, Miquel Górriz. Una hora abans de la funció, a les 17 h, el musicòleg Ovidi Cobacho farà una conferència sobre les obres, gratuïta, a la Sala Polivalent 1.

Cavalleria rusticana és un melodrama en un acte de Pietro Mascagni, amb llibret de Giovanni Targioni-Tozzeti i Guido Menasci, basat en l'obra teatral de Giovanni Verga, que es va estrenar el 17 de maig del 1890 al Teatre Costanzi de Roma. Ambientada a la Sicília de final del segle XIX, l'obra narra una història d'amor i desamor que protagonitzen el tenor Enrique Ferrer, la soprano Eugènia Montenegro, la mezzosoprano ucraïnesa Mariya Melnychyn, el baríton Toni Marsol i la mezzosoprano María Luisa Corbacho. El famós intermezzo va ser utilitzat en la banda sonora d' El Padrí III.

Pagliacci és una òpera en dos actes de Ruggero Leoncavallo, amb llibret del mateix autor, que es va estrenar al Teatro dal Verme de Milà el 21 de maig del 1892. Pagliacci mostra el tràgic desenllaç d'un conflicte sexual. Inspirada en un fet real entre uns còmics ambulants, l'acció se situa en un poble de Calàbria, el 15 d'agost. Ferrer i Marsol actuen també en aquesta obra, amb la soprano Montserrat Martí, el tenor César Cortés i el baríton Joan García Gomà.

Les entrades tenen un preu de 42? euros (40 ? amb Carnet Galliner, menors de 25 anys i majors de 65) i es poden comprar a taquilles, per telèfon (938 723 636) i a www.kursaal.cat.