«A les actrius, se'ns acaba la car-rera a partir dels 40». Amb aquesta contundent afirmació va manifestar la jove intèrpret Nausicaa Bonnín el sentiment que tenen moltes dones sobre el masclisme de la indústria cinematogràfica. Un punt de vista que va compartir amb Mireia Ros, Mireia Iniesta, Giovanna Ribes i la moderadora Montse Majench en la taula rodona que va tenir lloc dissabte a la tarda al Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles emmarcada en els actes del Festival Clam.

Bonnín va parlar sense embuts perquè «el cinema mainstream està absolutament copat pels homes». L'actriu catalana va apuntar que «molt pocs cops veiem coses que representen certs targets: quantes vegades es parla de la menstruació a les pel·lícules? I de la menopausa?».

Mireia Ros va ser una de les intèrprets destacades en els anys del destape i, després, va fer una destacada trajectòria com a directora. En la xerrada, va comentar que «el que semblava una via d'alliberament per a la dona, el que feia era perpetuar l'esperit patriarcal», i va disparar contra els partits hegemònics: «PP i PSOE han fet una feina molt pobra i encara tenim un llarg camí al davant per aconseguir un lloc en el sistema».

Mireia Iniesta va destacar que «el patriarcat és estructural», va afegir que «al cine, als 35 anys, ja ets gran», i va aportar una dada per a la reflexió: «el 16 % dels projectes cinematogràfics estan liderats per dones». Giovanna Ribes va dir que «hem de fer una feina molt gran amb nosaltres mateixes, primer de tot». I Majench va explicar que l'entitat Dones Visuals, de la qual és vicepresidenta, està tirant endavant un pla d'acció per tal que «la mirada de les dones tingui presència a les pantalles».