El mes de novembre de 2016, en el marc dels Premis Lacetània, es va atorgar el Premi Pare Ignasi Puig i Simón al projecte de treball "La dona a Manresa i Catalunya en temps d'Ignasi de Loiola (1491-1556). Proposta de revisitació dels 'Monumenta Ignatiana' des d'una perspectiva de gènere", de Mireia Vila i Cortina.

Tal com determinen les bases de la convocatòria, un cop transcorregut un any, l'autora va presentar els resultats del treball i els membres del jurat l'han valorat de manera positiva.

En l'acta del jurat es considera que el treball respon al projecte presentat inicialment, que ha estat desenvolupat amb rigor i expertesa. És un treball professional on l'autora presenta els resultats d'una àmplia recerca, amb un ús acurat i profitós de les fonts bibliogràfiques i una molt bona redacció.

L'aspecte principal que valora el jurat és que el treball de Mireia Vila aporta un creixement important en el coneixement que fins ara es tenia sobre el paper de la dona a Manresa i Catalunya en temps d'Ignasi de Loiola (1491 -1556). Es considera que és important i just que es posi en valor la figura femenina en la història de la ciutat i la relació d'Ignasi amb les dones anomenades "iñigues", i l'autora ho aconsegueix.

El treball de Mireia Vila també enuncia els temes que caldria ampliar en un futur projecte. El jurat fa constar explícitament la felicitació a l'autora i creu que l'estudi podria ser publicat. Mentrestant això no es produeixi, el treball original serà dipositat a l'Arxiu Comarcal del Bages per a consulta dels estudiosos.

D'aquesta manera es resol el premi de la convocatòria del 2016 i es procedeix a satisfer a l'autora l'import restant del premi, que correspon al 50 % de l'import que serà pagat per l'entitat Tertúlies a la Cuina, patrocinadora del premi.

Nova convocatòria

En data 19 d'abril de 2018 es van aprovar les bases de la nova convocatòria del Premi per a l'any 2018, que ara es comença a difondre. El termini de presentació dels treballs és fins al 16 d'octubre i està dotat de 1500 euros (impostos inclosos).

Com en d'altres anys, s'engloba dins dels premis Lacetània que enguany consten de 4 guardons: Premi Antoni Esteve, convocat pel centre d'Estudis de Bages i Òmnium Bages-Moianès, Premi Pare Ignasi Puig i Simon, convocat per l'Ajuntament de Manresa, Premi Regió7 de Comunicació, convocat per Regió7, i Premi Revista Dovella, convocat pel Centre d'Estudis del Bages