La proposta artística D'Art al Jardí, a la casa de la família Fornells-Uró, a Pineda de Bages, ofereix aquest cap de setmana (avui, de 17 a 20 h; i diumenge, de 12 a 14 h i de 17 a 20 h) la segona cita de la temporada amb els pintors Joaquim Falcó (Manresa, 1958), Aida Mauri (Moià, 1991) i Meritxell Llobet (Súria, 1993). Però el que «fa especial il·lusió», segons destaca el seu impulsor, Jaume Fornells, és que s'introdueix la música en la iniciativa. L'estrena de l'aportació musical entre els quadres exposats al jardí (sempre que el temps ho permeti, cosa que fa patir els organitzadors) anirà a càrrec d'un grup de més d'una vintena de cantants de l'Esclat Gospel Singers de Manresa, dirigits per Ramon Escalé.

Així, diumenge (19 h), els Esclat Gospel Singers oferiran un tast del què oferiran del 6 al 8 de juliol en la 14a edició del Campus Gospel de Rajadell. «Estem encantats de participar en aquesta proposta multiartística, i l'aprofitarem d'altaveu de la nostra», afirma Escalé. El recital inclourà un recull de peces de l'anterior espectacle del cor manresà, From de heart of Africa, i un avançament del que estan preparant de cara a la primavera de l'any que ve.

De Jalisco a Pineda

L'exposició d'aquest cap de setmana combina el pintor amb més projecció internacional del Bages, Joaquim Falcó, amb dos nous valors, Aida Mauri i Meritxell Llobet. Falcó, que des de dijous fins al 9 de juny té exposades quatre obres a Jalisco (Mèxic) en el marc de la col·lectiva del Primer Encuentro Iberoamericano de Arte, mostrarà a Pineda acrílics sobre tela amb la seva iconografia personal. «És l'única oportunitat que tinc per exposar la meva obra a Manresa, ara que ja no hi ha galeries», apunta. Pel que fa a Aida Mauri, que és enginyera de ponts i camins, ha consolidat el seu estil molt marcat per la perspectiva i especialitzat en el paisatge urbà. És el segon cop que exposa a D'Art al Jardí, i farà una obra en directe que se sortejarà. I Meritxell Llobet, coordinadora de l'escola D'Art, al carrer Guimerà de Manresa, s'estrenarà amb la seva primera exposició, mostrant paisatges onírics que bar-regen abstracció i figuració.