Bada botó, espectacle estrenat fa dos anys, és l'origen d'aquest Buffa! que es posarà en escena per pimer cop demà a la Sala Gran del teatre Kursaal (funcions a les 12.30 h i a les 18 h). El Servei Educatiu de l'equipament cultural manresà ha tornat a confiar en el mateix equip, liderat per les pedagogues musicals bagenques Anna Vega i Marta Canellas, per crear una nova producció adreçada a infants de 2 anys d'escoles bressol. En la desena edició del projecte Rexics hi participaran 350 alumnes de 13 centres de 10 poblacions de la Catalunya Central.

Relacionades

La responsable del Servei Educatiu del Kursaal, Cristina González, destaca poder tenir «un espectacle fet a mida, que promou la participació dels nens. Asseguts a l'escenari, acompanyen fent ritmes, petites coreografies i cantant». A més, els infants arribaran al Kursaal amb «la imaginació connectada, esperant el que passarà», segons Marta Canellas, perquè els educadors de les escoles bressol van assistir a una sessió de formació per tal de poder familiaritzar els alumnes amb les peces musicals de l'espectacle. «Es tracta de viure l'experiència, que hem de viure junts. La seva creativitat també marca la pauta», apunta la pedagoga.

Buffa! convida a jugar amb elements del bosc acompanyats del Nap Buf, un follet entremaliat, que escampa la màgia bufant pels racons. Com ja va fer amb Bada botó, l'editorial Bellaterra Música ha editat un llibre-CD amb l'espectacle (que a escena no és nar-rat), il·lustrat pel navassenc Valentí Gubianas (es podrà comprar al Kursaal al preu especial de 10 euros). I el vestuari dels artistes és calcat a les il·lustracions. Hi actuen Vega, al piano; Canellas, al violoncel; Santi Serratosa, a la percussió; Marisa Badia, a la flauta travessera i veu; i la ballarina Laura Bataller, com a Nap Buf.

En relació amb l'anterior muntatge, s'ha millorat l'escenografia, a càrrec de Montse Morreres, i la direcció artística, que s'ha encomanat a Moisès Boixadera. Però, com a Bada botó, hi ha varietat de músiques, de creació pròpia i també renaixentista i jazzística.