Amb motiu del 95è aniversari de la fundació del PEN Català, l'associació d'escriptors catalana ha impulsat l'edició de dos llibres escrits pel periodista Joan Safont. Les obres narren i reconstrueixen la seva història «compromesa amb l'escriptura, la llengua i la cultura catalanes, la llibertat d'expressió i els drets humans arreu del món», va afirmar l'entitat en un comunicat.

La primera de les publicacions descriu la història de la secció catalana del PEN Club, una de les primeres de l'Europa contemporània, amb el títol PEN Català. Un exemple de diplomàcia cultural. (Meteora). El llibre destaca la presència dels intel·lectuals catalans al món, l'ajut als autors catalans en temps de guerra i el paper en defensa de la llibertat d'expressió.

L'altra obra presentada, PEN Català i la internacionalització de la cultura catalana, narra la tasca de l'associació com a motor de la literatura catalana a l'exterior. La presentació oficial dels dos volums tindrà lloc demà, dijous, a l'Institut Ramon Llull de la capital catalana, Barcelona.