La sala Stroika de Manresa acollirà dimarts vinent, dia 12 de juny, un assaig obert de l'espectacle que el músic Raul Fernández Refree i el cineasta Isaki Lacuesta estan preparant per al Festival Sónar de Barcelona, que tindrà lloc del 14 al 16 d'aquest mes. La vetllada serà d'accés gratuït, tot i que no és apte per als menors d'edat i pot ferir sensibilitats.

Fernández i Lacuesta estaran dos dies a la capital del Bages, concretament a les instal·lacions de la Casa de la Música -la sala Stroika- assajant el concert del certamen de música electrònica que se celebrarà la setmana entrant a la ciutat comtal. El xou que s'estrenarà al Sónar és un manifest audiovisual que tracta qüestions tant candents com la falsa llibertat d'internet i el control i la vigilància oculta que la xarxa comporta i, a més, cadascun de nosaltres tolera.

Amb aquest fil argumental, els dos artistes parlen del tràfic de dades personals, els llocs incòmodes que són omesos del Google Maps i la infraweb. A partir de temes com aquests, Refree i Lacuesta estan experimentant en un format que oscil·la entre el concert i la videoinstal·lació.

Raul Fernández Refree és un músic reconegut que acostuma a transitar per diversos estils, sempre amb inquietud per provar nous territoris. Durant la seva llarga i reeixida trajectòria, ha treballat amb artistes com Christina Rosenvinge, Sílvia Pérez Cruz, Kiko Veneno, Albert Pla i Josele Santiago, entre d'altres.