El músic Raul Fernández (Refree) i el director català Isaki Lacuesta han estrenat aquest divendres el seu espectacle psicodèlic musical i visual al Sónar en una actuació al SonarComplex. Un espectacle innovador inspirat «en el món digital que vivim, la censura i el control», segons va explicar el músic.

Aquest ha estat el debut de Refree al Sonar i la seva primera gran aposta per la música electrònica. I per a fer-ho ha apostat pel cineasta que ha confiat en ell per la banda sonora del seu darrer film, 'Entre Dos Aguas', Isaki Lacuesta. Les imatges han anat apareixent com un degoteig a través de tres pantalles que rodejaven a Refree.

Com ha explicat el Sónar, l'actuació està concebuda com un manifest audiovisual sobre la falsa llibertat d'internet i el control i la vigilància oculta que comporta com per exemple «el tràfic de dades personals, llocs incòmodes omesos en Google Maps, la infraweb».

Abans del debut d'aquest divendres al festival de música electrònica. Refree i Lacuesta van escalfar motors a la sala Stroika de Manresa aquest dimecres, on es va poder veure en primícia grans pinzellades de l'espectacle. «No és una denúncia, és una exposició sobre el món digital que vivim, la censura i el control», va explicar el músic. I és que mitjançant la simbiosi entre música i vídeo, els dos artistes parlen del tràfic de dades personals, els llocs incòmodes que són omesos del Google Maps o la infraweb.Segon treball plegats

Refree va pensar en Lacuesta quan el Sonar li va proposar participar en els 25 anys del festival. «Quan treballes amb gent amb talent compenetrar-te és fàcil», reconeix el músic, que avança que el muntatge que estrenaran «tot just s'està desenvolupant». Així, després del Sonar, la intenció és «acabar de donar-li forma i potser a principis de l'any vinent fer una gira, que volti per aquí i per l'estranger».