El pub Sputnik de Solsona va ser l'escenari, divendres a la nit, de la presentació del primer treball del grup The Mentres, Defectes Especials, que va sortir a la venda el 19 de juny passat i que ha estat produït pel solsoní Eduard Gener. Amb mitja hora de retard respecte de l'horari previst, The Mentres van oferir una actuació d'una hora de durada en la qual van interpretar les 10 peces del seu disc, intercalades amb versions de cançons conegudes com La Bamba, de Ritchie Valens, i Livin' la vida loca, un tema de Ricky Martin que va fer furor al final de la dècada dels anys noranta del segle passat.

Durant l'actuació, el grup també va interpretar Coloms, «la primera cançó que vam compondre i amb la qual tenim una relació molt especial tot i que no és al disc», van explicar. El concert es va cloure amb Mentides, el tema del primer videoclip del grup (amb una part del públic acompanyant la formació, malgrat la novetat del tema) i Incompatibles, la cançó que tanca el disc.

La banda solsonina, formada per Marc Montraveta (veu i guitarra), Jaume Sánchez (baix i veus), Arnau Abella (trompeta, teclats i veus) i Arnau Picó (bateria), va tenir des dels primers moments de la seva actuació la complicitat del públic de la sala, format per edats molt diverses i on destacava la presència de familiars i amics dels quatre membres que integren The Mentres.

L'actuació a l'Sputnik tenia el format de taquilla inversa, i durant el concert va circular una capsa de cartró on els assistents introduïen els diners que consideraven que valia l'espectacle musical. Després del concert es va posar a la venda Defectes Especials, que ja es pot trobar en comerços i botigues de Solsona i que la setmana vinent serà disponible en grans establiments com les botigues de la cadena Fnac i també als magatzems d'El Corte Inglés.

The Mentres es va mostrar durant la vetllada a l'Sputnik com una banda ben conjuntada i que va connectar amb el públic des dels primers compassos del concert. Tot i que estrenaven el seu primer treball discogràfic, la banda solsonina fa anys que toca i això es fa palès en el seu directe; malgrat que la di?cultat per trobar espais on actuar en directe és una problemàtica que «afecta els grups amb temes propis, com és el nostre cas», va apuntar Marc Montraveta, líder de The Mentres.