Bon llibre per tal que els més petits aprenguin les onomatopeies de les veus d´alguns animals: el gall, el porc, el gos, el gat, el xai, el vedell, el cavall, l´ase, el colom, el pollet, la granota i el grill. Tota una primera reflexió sobre el llenguatge verbal i el musical.

Estructura aparentment simple que confereix interès a aquest petit àlbum: presentació d´un animal a la pàgina esquerra i, a la pàgina dreta, sobre fons de color, l´animal i el nen canten junts.

Frases curtes i repetitives: a l´esquerra, un "Jo canto amb€" de lletra de pal, que facilita que els que estan començant a llegir puguin centrar-se a identificar el nom de l´animal; a la dreta, sobre bafarades i en tipografia cal·ligràfica, també en caixa alta, la veu de l´animal i, en tipografia normal, la veu del nen: "Bub! Bub!" i "Fa, sol, la, si, la, sol". Negretes i mida de tipus que accentua volums.

Jaume Copons ens mostra uns animals que només canten d´una manera al costat de la capacitat humana de relacionar diferentment els sons que hom pot emetre.

Les il·lustracions amables de Daniel Estandía, amb grafisme sintètic i colors pastel, acompanyen fil per randa l´evolució repetitiva de la peça cap a les variacions finals i aporten un punt d´optimisme d´una manera gens sofisticada però eficaç: fa somriure tots els personatges.

L´edició de Combel, dins la sèrie "Arri Tatanet", amb pàgines de cartró, fa que Quan cantem sigui idoni per als lectors tot terreny.

Primers lectors

Títol: Quan cantem

Autor: COPONS, Jaume

Il·lustrador: Daniel Estandía

Editorial: Combel