El nou dietari de l'escriptor Francesc Parcerisas, "Un estiu", arribarà a les llibreries el pròxim dia 23 de maig, després que l'escrivís a l'estiu de l'any 2014, segons ha informat avui Quaderns Crema.

Recentment premiat amb el XVIII premi Jaume Fuster de los Escritores en Llengua Catalana, Parecerisas ha explicat que es tracta d'un text que reflecteix el desassossec que va sentir en aquells dies de "vida i mort", que van coincidir amb la mort d'alguns amics seus com l'editor Jaume Vallcorba, Manuel Serrat Crespo, Josep Miquel Soler o Carles Miralles.

Al llarg del llibre, el poeta recull "observacions, heterogènies i errants, escrites durant un estiu, entre passejades, visites a familiars i amics i moments de calma dedicats a la lectura i l'escriptura".

L'editorial ho qualifica de text "agut, elegant amb tocs d'humor i en alguns moments estremidor".

Nascut a Begues (Baix Llobregat) el 1944, Francesc Parcerisas, membre destacat de la generació literària dels setanta, és professor emèrit de la Facultat de Traducció i d'Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la que va ser degà, i autor d'obres com "Dos dies més de sud" o "L'edat d'or".