Primera edició en català de l´obra més famosa del gal·lès Jonny Duddle, que remet a la llegenda de l´illa de sant Brandà, actualitzant-la com cal i situant-la a l´esplendorosa edat d´or de la pirateria, és a dir, al segle XVIII en comptes del segle X.

Narrada amb una prosa rimada prou àgil, i amb una maquetació sovint avinyetada, Jonny Duddle invita el lector, ja des de les pàgines de guarda, a embarcar-se a bord d´un vaixell pirata per anar a la recerca del tresor (no caldria sinó!), seguint les insinuacions d´un músic de carrer que assegura que al bell mig de l´oceà hi ha una illa feta d´or... guardada, potser sí, potser no, per un monstre.

El traç tan caricaturesc com dinàmic, el ritme narratiu de les imatges a doble plana, els recursos emprats en l´ús del color o del traç en blanc i negre, l´absoluta expressivitat dels personatges i situacions, i, sobretot, aquell detall que no s'ha de perdre de vista i que ens manté tothora en estat d´alerta pel que pugui passar, fan d´aquesta aventura un molt bon àlbum, divertit i engrescador, de relectura obligada.

Títol: L'Enfonsa Pirates

Autor/a: Jonny Duddle

Traducció: Bernat Cussó i Grau

Editorial: Edicions del Pirata

A partir de 7 anys