Súria celebra aquest cap de setmana el punt més àlgid de la seva festa major, que va arrencar el dia 1 de juliol. Un ampli programa d'actes lúdics, musicals, culturals, tradicionals, esportius, infantils i juvenils omplirà aquests darrers dies de festa els carrers de Súria.

Un dels principals atractius de la festa d'enguany és la instal·lació d'un supertobogan gegant a l'avinguda del Cardener. Petits i grans podran descendir per aquesta atracció demà en horari de matí i tarda.

Enguany, la festa ha vist reforçada la seva oferta d'activitats destinades als infants i als joves. Destaca el concurs de pesca per als més petits (diumenge, a les 9 h) o les nits a la plaça de Sant Joan, per al jovent, amb la festa de Flaix FM tant avui com demà amb el DJ Sergi Domene.

El programa manté els actes emblemàtics i tradicionals de la festa major, com les Tocades al davant de la Casa de la Vila (diumenge, a les 23 h), els balls, concerts, esports, ballades de sardanes i altres activitats dansaires, i el castell de focs d'artifici.

Tampoc no hi faltaran les cercaviles que contagiaran de festa i disbauxa el poble. La xaranga d'Armadillos Band omplirà els carrers avui i demà al vespre, i diumenge es durà a terme una cercavila amb la participació dels gegants de Súria, del Poble Vell i del Gorg de l'Olla, els grallers del Poble Vell, els bastoners de l'Agrupació Sardanista, els trabucaires del Tro Gros i la colla castellera Salats de Súria.

Canvi d'hora del castell de focs

El castell de focs d'artifici, un dels actes més destacats de la Festa Major de Súria, tindrà lloc el pròxim dilluns a les 23.00 h, una hora més tard del que assenyala la versió impresa del programa, que ja s'ha distribuït a les llars de la vila. L'espectacle de foc i colors servirà per tancar la Festa Major de Súria, que finalitzarà definitivament el dimarts amb una jornada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa.

L'organització de la festa major d'enguany és a càrrec de l'Ajuntament i de l'Associació Festa Major de Súria, amb el patrocini de l'empresa ICL i la col·laboració de diferents empreses i firmes comercials.

En la salutació del programa d'enguany, l'alcalde Josep Maria Canudas convida tothom a participar a la festa major com a esdeveniment que «ens enforteix com a col·lectivitat». El batlle surienc també agraeix «l'esforç de totes les persones» que han fet possible els actes del programa.

La Festa Major de Súria se celebra al voltant de la diada de Sant Cristòfol, copatró de la vila. Segons Josep Maria Canudas, aquesta figura simbolitza «els valors que ens van llegar els suriencs i les surienques del passat: l'esperit solidari, la determinació de superar els obstacles i la voluntat d'acompanyar les persones que més ho necessiten».

L'Ajuntament i l'Associació Festa Major de Súria fan en el programa una crida a gaudir dels actes de forma «cívica i festiva», respectant les normes de seguretat que es puguin establir en cada cas. També s'hi fa la tradicional recomanació d'endomassar amb banderes els balcons i les finestres durant aquests dies de festa.