Tot i que ja és ben sabut que la realitat supera la ficció, en el tema dels comiats de solter o de soltera aquesta s´ha encarregat sovint de qüestionar la màxima mitjançant l´aportació d´uns relats que juguen a reblar el clau al voltant de tots els aspectes característics d´aquesta mena de disbauxes. Des de la mítica Despedida de soltero fins a l´excel·lent Resacón en Las Vegas (i les seves posteriors seqüeles), la quantitat de variants argumentals i de múltiples bestieses que s´hi poden acumular és directament proporcional al nivell d´enginy dels guionistes de torn.

Amb Una noche fuera de control, la directora Lucia Aniello (la qual també signa el guió juntament amb la seva parella sentimental, Paul W. Downs) sembla haver volgut emmirallar-se en dos altres títols clau d´aquest subgènere: Very Bad Things, de Peter Berg, per la seva similitud en l´ús de l´humor negre i el desenllaç argumental que va prenent el relat fins a límits macabres; i La boda de mi mejor amiga, film que, a banda de poder-se considerar una de les millors comèdies nord-americanes dels dar-rers anys, recluta un elenc femení en estat de gràcia per relatar els dies previs a un casament.

Així doncs, Una noche fuera de control parteix també d´aquesta premissa per presentar-nos quatre amigues del temps de la universitat que es retroben una dècada més tard per celebrar que una d´elles es casa. Per fer un comiat de soltera com cal decideixen anar fins a Miami i llogar una casa davant de la platja on celebrar la seva gran festa. Els esdeveniments, però, es van embolicant amb l´arribada d´una cinquena convidada i d´un stripper perquè els animi la vetllada. La mort accidental d´aquest pobre home serà el punt culminant que farà que el grup d´amigues se les hagin d´empescar per solucionar els problemes que se´ls acumulen. Amb Scarlett Johansson com a reclam principal del film, Una noche fuera de control també inclou la presència de Kate McKinnon, Zoë Kravitz (de la sèrie Big little lies), Jillian Bell (Pesadillas) i de Demi Moore.