Tot i que el cineasta Dean Devlin debuta en el terreny del llargmetratge amb aquest film, aquest productor i actor novaiorquès gaudeix d'una dilatada i reeixida carrera en el terreny del guionatge. Seus són els relats que van servir per crear diversos grans èxits sorgits els anys noranta com, entre d'altres, Soldado Universal (1992), Stargate (1994), Independence Day (1996) i Godzilla (1998).

Esdevé fins i tot estrany que amb aquest bagatge trigués tant a decidir-se finalment a dirigir un d'aquests guions que escrivia i que, fins ara, havien anat a parar tots a les mans del director Roland Emmerich, un autèntic expert en ensumar relats susceptibles de convertir-se en èxits rotunds.

D'aquesta manera, Devlin debuta com a cineasta amb una història que tampoc no difereix gaire del que havia escrit anteriorment. Situant-nos en un futur pròxim, Geostorm explica com, després d'uns canvis catastròfics en el clima que han fet perillar la supervivència a la Terra, nombrosos governs del món s'han unit per configurar un projecte consistent en una xarxa global de satèl·lits que, tot envoltant el planeta i armats amb avançades tecnologies, són capaços d'evitar desastres naturals. Quan aquesta xarxa comença a fallar, però, un dissenyador de satèl·lits anomenat Jake haurà de formar equip amb el seu germà Max per viatjar a l'espai i salvar el planeta d'una tempesta artificial de proporcions èpiques. Mentrestant, i per acabar-ho d'adobar, als Estats Units s'està gestant un complot per posar fi a la vida del seu president, un fet que se sumarà a tota la sèrie de cataclismes que estan a punt de succeir.

Amb una parella de joves protagonistes formada per Gerard Butler -protagonista, curiosament, de dos films com Objectivo: Londres i Objectivo: La Casa Blanca, on també hi havia un complot per matar els líders més poderosos del món- i Jim Sturgess ( La mejor oferta, El atlas de las nubes), Geostorm suma un elenc de secundaris format, entre d'altres, per Abbie Cornish, Ed Harris i Andy Garcia, el qual interpreta el president dels Estats Units.