Dàmaris Gelabert (Barcelona, 1965) encara se sorprèn cada cop que els seus concerts exhaureixen les entrades, com és el cas de les dues funcions que oferirà diumenge a la Sala Gran del Kursaal de Manresa. «Em sorprèn, especialment quan és el cas de teatres grans, i em fa molt feliç», diu.

La cantant, pedagoga i musicoterapeuta, autora de temes tan populars com Bon dia!, Els dies de la setmana, Qui sóc jo? i L'Abecedari, reflexiona que deu ser «per una feina de molts anys que ha fet que les cançons anessin calant a l'entorn educatiu, fent formació als mestres, explicant-los que poden ser molt útils com una eina transversal, tant des del punt de vista emocional com per explicar els valors o aprenentatges bàsics. I quan, fa tres o quatre estius, vam començar a fer videoclips, el boom ja ha estat molt fort. Els nens ja coneixien les cançons, s'han enganxat als videoclips, els fa il·lusió venir als concerts i així també els pares se les saben. És una experiència molt bonica veure que als concerts tota la família canta temes que són originals».

A Manresa, Gelabert oferirà el seu gran espectacle, en el qual presenta les cançons amb tota la banda, coristes, escenografia i actors, entre els quals les dues protagonistes dels videoclips: la Lola i la Caterina. «Els nens s'hi identifiquen moltíssim i els fa molta gràcia veure-les a l'escenari. A més, elles són molt bones», destaca. La Lola i la Caterina són filles d'artistes de la companyia, i la cantant treballa també amb els seus fills, que ja són grans (en aquest espectacle, el guitarrita és fill seu). I a la capital del Bages espera retrobar «bons amics que han vingut a Cardedeu a participar als nostres videoclips».