L'any 2014, amb només dos actors en estat de gràcia, un parell d'ordinadors i una idea ben travada del que significa una tragicomèdia romàntica, el director Carlos Marques-Marcet en va fer prou per seduir a crítica i públic amb el seu debut en el terreny del llargmetratge 10.000 km, film amb el qual també es va fer mereixedor del premi Goya a la millor direcció novella en l'edició d'aquell any.

Atesa la magnífica sintonia que es va establir entre els actors David Verdaguer i Natalia Tena i el mateix cineasta, Marques-Marcet torna a recórrer a ells per a aquest nou relat on també incorpora les actrius Geraldine i Oona Chaplin, mare i filla en la vida real i també en aquesta ficció. En tierra firme ens explica com l'Eva, als trenta-vuit anys, tem que el seu rellotge biològic estigui a punt de parar-se per sempre. El neguit, però, no és compartit per la seva xicota, la Kat, que no vol que un nadó alteri l'existència lliure i despreocupada que viuen ambdues en un vaixell als canals de Londres. Quan en Roger arriba de visita des de Barcelona, l'Eva no només veu en ell el millor amic de la seva xicota o al millor aliat emocional imaginable, sinó també un donant potencial. Per a sorpresa de la Kat, al Roger li atrau la idea de ser pare, malgrat ser un home les relacions del qual no solen durar més d'una nit. Amb tots aquests ingredients, a la Kat no li queda més remei que acceptar la posada en marxa del pla per por de perdre l'Eva.

Pel·lícula rodada pràcticament tota al vaixell on realment viu l'actriu Natalia Tena a Londres i que va inaugurar el recent Festival de cinema europeu de Sevilla, Tierra firme s'erigeix en una mesurada combinació de comèdia i drama romàntic per expressar els anhels, les tensions, els dubtes o les reticències del trio protagonista davant d'una decisió que pot canviar per sempre les seves vides i les relacions entre ells.