The River Troupe Gospel envairà l´escenari de la Sala Gran del Kursaal, diumenge, amb els seus 62 components per presentar un nou espectacle, Gospel & Tribut. Serà la segona vegada que el cor sallentí, nascut de la coral de pares i mares La Troupe del Riu, actuïi en aquest espai. Ja ho va fer fa dos anys per celebrar el seu cinquè aniversari. Va ser una festa. I és el que, novament, proposen.

La història d´aquest cor de gospel és «curiosa», defineix Jaume Riu, director de la coral amb Vicen Alfonso. I és que van deixar de ser un cor «amb un repertori convencional», format per una quinzena de pares i mares vinculats a la coral infantil Clau de Sol, després de participar en un taller de gospel on cantava la Vicen Alfonso. Era el 2009 i van decidir que un dels quatre assajos el dedicarien al gospel. Els va agradar tant que el 2010 van fer el pas: canvi de nom (de La Troupe del Riu a The River Troupe Gospel) i repertori d´espirituals negres.

El maig del 2010 feien el primer concert i la coral s´obria a nous cantaires. Ara són 62, més de quaranta dones i una quinzena d´homes, i tenen llista d´espera. Els homes, diu Riu, ho tenen més fàcil per entrar: sempre són minoria. Però The River Troupe Gospel és un cor intercomarcal i intergeneracional, i això és així, subratlla Riu, pel «bon ambient. No és només cantar, és establir vincles».

Assagen cada quinze dies, tot i que des del setembre, per preparar el concert de diumenge, s´han trobat cada setmana, ara a Cal Carrera, en un espai que els pot encabir sense estretors. Per a Riu, el secret del gospel és que «ho vius molt intensament. És energia. Ens diuen que es nota que ens ho passem bé a l´escenari. I és veritat, és el que sentim i el que transmetem al públic, que acaba ballant». El que dèiem, una festa.