El tradicional Concert de Patum-Memorial Ricard Cuadra, que enguany celebrarà la seva 21a edició, combinarà obres escrites per Pepe Balasch, compositor amb llarga experiència en música moderna, jazz i, sobretot, big bands, i la recuperació d´algunes peces de l´arranjament de la música de la Patum que el 1911 va fer Fernando Cobeño.

En el concert actuaran la Banda del Memorial Ricard Cuadra i la Big Band de l´Escola Municipal de Música de Berga, de la qual el mateix Balasch és director titular.

Pepe Balasch és fundador i director d´A la Big Bom Band de Sallent, amb la qual ha fet enregistraments amb artistes de prestigi, com David Pastor, Manel Camp o Joan Monné, entre d´altres.

En la segona part del concert, serà quan es recuperaran les peces del 1911, que el múnic berguedà Jordi Sabata va trobar a l´Arxiu Comarcal del Bages (vegeu Regió7 del 18 de març). Les partitures les va escriure Cobeño escoltant uns enregistraments en uns ciclindres de cera per tal que la Banda del Batalló de Caçadors de Reus pogués tocar la Patum, arran d´una disputa entre l´Ajuntament i les formacions berguedanes, que es van negar a cedir les partitures.