La concentració ha tingut lloc davant dels Serveis Territorials del Departament de Treball amb motiu de la reunió entre la direcció i el comitè d'empresa. El president del comitè, Jaume Vila, ha exigit garanties per a tota la plantilla ja que sospita que aquests acomiadaments podrien ser tan sols una mesura temporal que 'podria acabar amb el tancament de la planta de Manresa' (Bages). Segons Vila, Pirelli no té cap 'ganes de continuar al Bages', perquè no ha presentat un Pla de viabilitat. La reunió ha durat aproximadament tres hores però ha acabat sense acord.

Aproximadament 80 treballadors s'han concentrat aquest dilluns a la tarda davant dels Serveis Territorials del Departament de Treball, on se celebrava una reunió entre la direcció i el comitè d'empresa per continuar les negociacions sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta a 280 treballadors de la planta de Manresa (Bages). Un cop allà, han esperat durant unes 3 hores a conèixer el resultat de la reunió que ha acabat sense acord. Durant l'espera, els treballadors han llençat ous contra la façana de l'edifici.

El comitè d'empresa sospita que l'ERO es podria acabar convertint en un tancament que afectaria a tota la plantilla. El president del comitè, Jaume Vila, ha explicat que la companyia ja va anunciar que no tenia prevista cap mena d'inversió a la planta del Bages perquè calculava que tindria pèrdues en els pròxims anys. Per això, des del comitè han exigit 'garanties' de futur per tota la plantilla, no tan sols pels 280 treballadors afectats per l'ERO. Unes garanties que la direcció de l'empresa s'ha compromès a estudiar.

Vila ha insistit en què la companyia pretén fer una deslocalització encoberta cap als països emergents de baix cost. A més, assegura que Pirelli 'demostra que no té cap interès en la continuïtat de la planta de Manresa' considerant que no ha presentat cap Pla de viabilitat. Un Pla que a criteri del comitè passa per 'incloure inversions de futur' i la producció d'un 'neumàtic amb més valor afegit que el que fan actualment a Manresa'.