El grup Sanahuja, que va contraure un deute d'uns 4.000 milions d'euros per finançar la compra de la companyia, sortia així al pas de les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació que apunten que negocia amb Santander, BBVA, Banesto, La Caixa, Caja Madrid i Banc Popular en aquest sentit.

En el cas que prosperés l'acord, cadascuna d'aquestes entitats es quedaria amb accions de Metrovacesa representatives del 9% del seu capital, han informat a Europa Press en fonts financeres.

L'acord tancat pels Sanahuja amb els seus bancs creditors preveu també que aquestes entitats es quedin amb un conjunt d'actius immobiliaris de Cresa, la societat de la família de promotors catalans.

Amb la consecució d'aquest acord, aconseguit al límit del termini fixat pels bancs i pendent de la firma formal, els Sanahuja sortegen el risc del concurs de creditors, tenint en compte que solucionen els seus problemes d'endeutament i aconsegueixen de la banca un finançament addicional per seguir desenvolupant els seus negocis.

A més, mantindran al voltant del 30% del capital de la immobiliària, tenint en compte que a més al voltant del 26% del capital que conservaran, executaran diferents opcions.

UN CAMÍ SEMBLANT A COLONIAL.

Amb la consecució d'aquest acord del seu principal, Metrovacesa seguirà un camí semblant a Colonial. En aquesta immobiliària, l'exprimer accionista Luis Portillo va haver de cedir a un grup de bancs (entre els quals també es troben La Caixa i el Banc Popular) al voltant del 24% de l'empresa també pels problemes que tenia per afrontar el deute que va contraure per comprar la companyia.

En el cas dels Sanahuja van contractar finançament el 2006 per aconseguir el control de Metrovacesa mitjançant la 'guerra d'opes' que van salvar contra l'expresident i primer accionista de la immobiliària Joaquín Rivero que va derivar, ja el 2007, en un acord per segregar l'empresa. Els promotors catalans es van quedar amb els negocis a Espanya, amb la marca Metrovacesa i amb un conjunt d'edificis de França, mentre que Rivero va adquirir la filial francesa.

Segons les últimes dades publicades, del mes de setembre passat, Metrovacesa té actius valorats en 12.200 milions d'euros. La immobiliària també està immersa en una renegociació del seu propi deute. Dijous passat va acordar revendre amb pèrdues la torre seu de l'HSBC de Londres per no poder afrontar el crèdit d'uns 1.000 milions d'euros que va demanar per abordar l'adquisició.