Per això, ha dit, aquests han de procurar no 'malgastar', però sí invertir. Formosa ha intervingut en els 'Esmorzars Cambra', que organitza la Cambra de Comerç de Manresa. Durant l'acte també s'ha referit a la delicada situació del sector de l'automoció, a l'educació, a la fortalesa de les caixes d'estalvis en relació amb la situació que pateixen els bancs en aquest context econòmic.

El director general de Caixa Manresa ha expressat la seva preocupació pel tancament d'empreses. També per la situació que travessa el sector de l'automoció, que ha definit com un 'sector clau' per Catalunya i segurament el més important de l'àmbit industrial. Segons Formosa, es tracta d'un sector que és molt exigent tant en competitivitat com en eficiència.

Per al màxim dirigent de l'entitat d'estalvi manresana, hi ha una 'sensació molt acusada de crisi' entre els ciutadans. Per superar-la, ha dit, cal la intervenció del Govern, però també animar les inversions. No es tracta de 'malgastar' els recursos, diu Formosa, però sí de continuar fent inversions.

Una bona part de la intervenció del director general de Caixa Manresa ha estat dedicada a la formació i a l'educació. Segons Formosa, el sistema educatiu actual estableix uns mínims i no es planteja anar més enllà, el que suposa una certa discriminació a l'alumnat que tindria possibilitats 'de donar més' que el que el sistema exigeix. Segons ha dit, aquesta situació fa que hi hagi professionals molt mal preparats, com per exemple, advocats 'que no saben redactar'.

Formosa ha atribuït les retallades de finançament del sistema bancari a les empreses al model bancari espanyol. Segons ha explicat, una quarta part dels préstecs dels bancs i caixes d'estalvis estan finançats amb l'estalvi extern i quan la situació de crisi és global i aquest estalvi extern 'talla l'aixeta' es produeixen situacions com aquesta.

No obstant, Formosa ha volgut distingir entre situacions de bancs i caixes. Ha explicat que les grans fallides s'han produït en bancs, alguns dels quals antigament havien estat caixes d'estalvis i ha destacat el paper d'aquestes entitats d'estalvi en el camp social, ja que el seu objectiu final no és el 'lucre', sinó el benefici per continuar aquesta tasca.

Formosa ha instat també les administracions a planificar a llarg termini i a fer-ho amb consens i amb la participació d'agents polítics, econòmics i socials.