En la seva intervenció, Formosa també va demanar que es prenguin mesures per evitar que marxi un sector que va considerar com a «clau per al país».

En el marc d’un esmorzar empresarial a la Cambra de Comerç de Manresa en el qual van participar una quarentena d’empresaris bagencs, Formosa va definir l’automoció com «un sector molt exigent en què cal una innovació constant per ser competitius» i també va afegir que la desaparició d’aquest sector també significaria la desaparició «del motor de la innovació» a Catalunya. De fet, Feliu Formosa va afirmar que té més «por» per la crisi de l’automòbil que per la del sector immobiliari, perquè, segons va dir, la destrucció del teixit industrial és més difícil de recuperar que no pas la destrucció en el sector de la construcció.

També respecte de la crisi econòmica, Formosa va dir que a l’Estat espanyol hi ha «una sensació més acusada de crisi» que a la resta de països europeus i va remarcar la necessitat d’animar les empreses i particulars a fer inversions, i evitar que es malgastin els diners. Pel que fa a les sortides a la crisi, per a Formosa, «ara el govern no pot portar a terme mesures» que tinguin uns efectes immediats però sí que va remarcar la necessitat d’emprendre accions «per estar més ben preparats» quan hi hagi una nova situació de crisi econòmica.

En aquest sentit, va posar com a referència Finlàndia, on com a conseqüència de la crisi econòmica de principi dels anys 90 el govern va apostar per millorar el seu sistema educatiu. De fet, l’educació va centrar una bona part de la intervenció de Formosa, que va destacar que el sistema educatiu català estableix uns mínims i no es planteja anar més enllà, fet que suposa una discriminació per als alumnes que tindrien possibilitats «de donar més» del que se’ls exigeix, un fet que es tradueix en tenir professionals que estan mal preparats.

Preguntat per les restriccions creditícies per a la compra d’habitatges, el màxim dirigent de l’entitat manresana va destacar que si es concedeixen menys hipoteques és perquè també hi ha menys demanda d’habitatges perquè «la gent ara no vol comprar i està esperant-se per fer-ho d’aquí a uns mesos perquè confia que el preu baixarà».