El màxim responsable del consorci automobilístic General Motors, Richard Wagoner, va presentar ahir al Senat el pla de viabilitat de la companyia, en què es preveuen ajudes per un import de 12.000 milions de dòlars (9.523 milions d'euros) i en què es demana un avançament de 4.000 milions de dòlars (3.174 milions d'euros) que espera sigui lliurat durant aquest mes.

A més, Wagoner ha indicat que la seva companyia es podria veure obligada a sol·licitar una línia de crèdit addicional per un import de 6.000 milions de dòlars (4.700 milions d'euros), amb la finalitat d'augmentar la seva liquiditat i de fer front a les dificultats econòmiques.

"El nostre pla accelera i expandeix dramàticament la reestructuració que hem portat a terme a l'Amèrica del Nord des de fa uns quants anys", ha afegit el president del major fabricant d'automòbils dels Estats Units, i alhora ha afirmat que aquesta injecció econòmica permetrà crear una "nova General Motors".

La companyia estima que tornarà aquestes ajudes econòmiques a l'Estat el 2012. A més, aquest pla de futur preveu que la companyia invertirà 2.900 milions de dòlars (2.300 milions d'euros) entre el 2009 i el 2012 en